Impact Festival Homepagina

Impact geeft vurig veel goesting in morgen!

Kom op 15 en 16 september naar Impact festival en laat je verrassen door een artistiek en cultureel aanbod vol impact. Net zoals de vorige edities vieren we samen duurzaamheid tijdens dit weekend.  Het festival gaat door op drie locaties in Leuven: de Maakleerplek, de Silo en het Cas-co. Hier voorzien wij een aanbod waar je kan chillen, spelen, niksen, eten, drinken, connecties maken en bijleren. Het festival wil jong en oud inspireren en tonen hoe we het (dagelijks) leven impactvol(ler) kunnen makenCentraal in het festival staat de interactieve tentoonstelling. Hier stellen kunstenaars, makers en denkers hun impactvolle creaties tentoon. Daarrond voorzien wij verschillende workshops en activiteiten. Ook de Impact dokter komt dit jaar terug. Je kan hier een afspraak boeken met een expert waaraan je vragen kan stellen die je altijd al hebt willen weten.

Dit jaar is het thema “Spark”, dit is een verwijzing naar de Spark Community van Happonomy die we in de kijker willen zetten. We willen aan deze community bouwen en versterken. Spark staat het begin van verandering en vooruitgang. We willen de vonk doen overslaan die bij anderen ook het vuur van verandering doet aanwakkeren. Dit vuur staat ook voor passie en liefde. Twee onderwerpen die voor het Impact festival heel belangrijk zijn. Wat heb je nodig om vuur te maken? Zuurstof, brandstof en natuurlijk hitte. Deze drie vormen de basis van de drie niveaus van de activiteiten. Deze worden aangeduid met verschillende tags en zorgen voor begeleiding om een goed programma samen te stellen op jouw maat.

  • Enjoy als zuurstof om het vuur aan te wakkeren.
  • Inspiration als brandstof om het vuur te voeden.
  • Create als hitte voor de kracht van het vuur.
 

Wat staat er dan op het programma?

Vrijdag 15/9

Op vrijdag ligt de focus op professionals. Zij die in het dagelijks leven bezig zijn met het opbouwen van een regeneratieve economie of die hun organisatie willen veranderen naar een coöperatieve duurzame gemeenschap. Deze willen wij in contact brengen met elkaar en met mogelijke leads of werkvormen die hen hierin kunnen ondersteunen. Daarnaast voorzien wij ook een leer aanbod aan de hand van verschillende workshop, lezingen en gesprekken. Dit doen we volgens het volgende programma:

09u00-10u00: Verwelkoming + opening

10u00-12u00: Enjoy sessies

12u00-13u00: Gezamenlijke lunch

13u00-15u00: 

16u00-17u00: receptie

17u00-17u30: Afsluiting

18u00-20u00: Impactvol Diner

Zaterdag 16/9

Op zaterdag focussen we ons meer op geïnteresseerde. De activiteiten zullen meer gericht zijn op de vonk laten overslaan en tonen hoe iedereen een steentje kan bijdragen aan de verandering. We vieren hier de verandering, en dit is natuurlijk niet compleet zonder party als afsluiter!

10u00-10u30: Verwelkoming + opening

20u00-20u30: Awardshow

20u30-…: Party

E-mail: info@impactleuven.be